Even stil staan bij de tijd, die gewoon te kort is

Het leven gaat snel en bestaat uit een lange reeks van momenten, de meeste vergeet je weer, de bijzondere blijven je bij. Met mij gaat het eigenlijk helemaal niet zo slecht, gezond, blije kinderen, een baan, etc. Echter in mijn familie en kennissenkring toch een aantal ernstig zieke mensen, allemaal relatief jong en de vooruitzichten zijn helaas niet geweldig. Hoe ga je daar mee om? De een houdt de moed er in, de ander moet nog bijkomen van het slechte nieuws of nog erger, raakt depressief. Van te voren weet je dat je hoogte- en dieptepunten hebt in het leven, maar als je er midden inzit, ervaar je het soms toch anders. Iemand zei laatst tegen mij,  “Geluk moet je zelf zoeken, ellende vindt jou wel”.

Wel gek, wanneer je weet dat je nog maar een korte tijd te leven hebt, realiseer je ineens dat jouw tijd duur is. Eigenlijk is het zonde om verveeld te zijn, te luisteren naar een oninteressant gesprek of je roes uit te slapen. Misschien zou je eerder, meer moeten leven alsof het je laatste dag is. Je hoeft niet meteen in zeven sloten tegelijk te lopen en al je geld te besteden, maar stel je af en toe de vraag, hoe je jouw dag waardevol zou kunnen maken?

Wanneer mijn vrouw vraagt hoe de dag was, is het negen van de tien keer, “goed hoor”. Terwijl het eerder gewoon was. Wat maakt het goed of nog beter, hoe zou het  optimaal kunnen zijn?  Het is eerlijker om iets te zeggen als, na drie gewone dagen was eergisteren goed, gisteren toch weer gewoon, vandaag verliep alles beter dan ik had gehoopt.

Dus morgen, gewoon weer aan het werk, maar dit keer ga ik proberen om toch iets extra’s te doen. Straks even door de agenda en dan kijken op welke momenten ik er voor kan zorgen dat het niet gewoon, maar beter of misschien zelfs bijzonder wordt.

Het leven is voor ons allemaal kort, dus zonde om een dag zomaar verloren te laten gaan.

Fijne week allemaal, groet Ardo

Advertenties

Een gedachte over “Even stil staan bij de tijd, die gewoon te kort is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s