SHITH BLIJKT ONTDOOID!

Was Shith niet dat pittige bandje uit Spierdijk, dat begin jaren tachtig van de vorige eeuw voor het nodige rumoer in West-Friesland en omstreken zorgde? Is dat punktrio ondertussen niet een brok voltooid verleden tijd geworden ofwel een onderdeel van de permafrost? Er is volgens de geleerden zoiets als de opwarming van onze aardbol en dat blijkt ook de permafrost aan te tasten. En soms blijkt er dan iets eigenaardigs uit de modder te komen bovendrijven, zoals recentelijk Shith.


Na een pauze van zo’n vijfendertig jaar zijn de oude bandopnames opgewaardeerd. Vijf nummers uit die tijd zijn op een EP uitgekomen. De lanceerdatum van de plaat, met de titel ‘Permafrost’, is zaterdagavond 19 augustus in de Wogmeer. De mannen van “Tonight she’s by my side” zijn weer helemaal bij de wekker en dat wordt omlijst met een heus optreden.

Shith speelt dus weer. Rob Mulder, Jos Kok en Ron de Roo zijn de leden van de band uit de jaren tachtig. De open plaats van gitarist Peter Dol wordt ingevuld door Niels de Wit. Deze gitarist heeft zijn sporen al verdiend via vele bandjes, waaronder Johan, de Kift, Vernon Walters en Electric Tears.

Je kunt binnenkort getuige zijn van een verleden dat weer heden is geworden, een heerlijk avondje punk/new wave. Naast de EP die je kunt aanschaffen is er ook een bonus: een Shithdooibox, inclusief EP, een speciale fanclubbladuitgave en meer. Die avond treedt ook de band de Burghers voor het eerst op, oudgedienden in een nieuw jasje.

Kortom de vinylplaat is weer helemaal terug en ook Shith blijkt onvoltooid verleden tijd! Tot de 19e augustus! Aanvang 20.30 uur, Entree 5 Euro, Volg de borden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s