Ingezonden brief

De koude december maand is aangebroken. We vieren samen Kerst en Oud & Nieuw. Het moet gezellig zijn, we moeten genieten.

Maar wat als je als een berg tegen de feestdagen opziet, omdat je dat hele ‘gezellig’ niet voelt? Omdat dit je eerste kerst is zonder een dierbare, je eerste oudejaarsavond met een gebroken hart? Omdat je elke dag tegen jezelf aan het strijden bent, of omdat je weet dat dit misschien wel de láátste keer is dat je de feestdagen viert met iemand die heel erg ziek is?

We kunnen met z’n allen heel geforceerd ‘genieten’, maar genieten is geen moeten. Kerst is geen wedstrijd om de gezelligste te zijn. Kerst gaat om samen zijn. Samen met je familie, je vrienden en iedereen die je lief hebt. Het gaat erom dat je jezelf kunt zijn en dat ál die mensen onvoorwaardelijk van je houden. Niet omdat je de mooiste verhalen vertelt en alleen maar lacht, maar simpelweg omdat je jij bent. Puur, eerlijk, jezelf.

Het nieuwe jaar staat voor een nieuw begin. Een kans om het afgelopen jaar af te sluiten en te beginnen met een schone lei. Een kans om jezelf te vergeven voor alles wat volgens jou beter had gekund. Dus vergeef jezelf, alsjeblieft. Je bent goed zoals je bent. Je bent zelfs zoveel meer dan dat.

Wees eerlijk tegenover anderen, maar ook tegenover jezelf. Praat met elkaar. Leef je in een ander in en vraag hoe iemand zich voelt. Niet vlot in het voorbijgaan, maar omdat je oprecht geïnteresseerd bent. Probeer er voor elkaar te zijn, probeer elkaar te helpen. Samen zijn we zoveel gezelliger dan alleen.

Maak er wat moois van.

Lieve groet,
T.S.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s