Ontmoeten we elkaar wel genoeg?

Koning Willem-Alexander sprak traditioneel op eerste kerstdag het volk toe in zijn kersttoespraak. Hij riep ons op ‘elkaar te ontmoeten en op zoek te gaan naar een groter wij’.

Een van de opvallendste zinnen uit zijn toespraak was wel deze: “De plaatsen waar heel uiteenlopende mensen elkaar van oudsher tegenkomen – kerk, kantoor, café, sportclub, school – verliezen die verbindende functie steeds meer. Misschien is alleen het ziekenhuis nog een plek waar je in contact komt met mensen met een andere achtergrond en levensstijl”.

Ik hoor het u zeggen: “In Spierdijk hebben we elke week wel wat. Wij ontmoeten elkaar toch wel genoeg? In de kantine, in De Oever, bij het ene evenement of bij het andere…” Die samenhorigheid die we hebben dankzij onze organisatiedrift is heel waardevol, laten we dat vooral ook in stand houden. Maar… u zult ook het beeld herkennen van de vaak wat jongere mensen op een verjaardag, die letterlijk het hoofd laten hangen boven het schermpje tussen hun vingers… social media is dus niet hetzelfde als ‘elkaar ontmoeten’.

Ontmoeten we elkaar wel genoeg? Ontmoeten we ook de mensen die letterlijk dicht bij je wonen? Of vrienden die je – door alle begrijpelijke redenen – al jaren niet gesproken hebt? Of mensen waarvan je weet dat ze jouw bezoek enorm op prijs zullen stellen, maar die je nog altijd niet hebt bezocht…?

Ik zou zeggen: app als het echt moet, maar bel of bezoek als het even kan. Ik wens u namens bestuur en redactie van de Dorpsbanier een jaar met vele (nieuwe) ontmoetingen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s