‘Als het loopt, is het niets’

vanzelfsprekend bijv.naamw. Uitspraak:   [vɑnzɛlfˈsprekənt] dat hoeft niet verder worden uitgelegd Voorbeeld:  `Vanzelfsprekend is het ontbijt bij de prijs inbegrepen.`

Synoniemen:   1) Allicht 2) Automatisch 3) Bijgevolg 4) Bijwoord 5) Dus 6) Evident 7) Gemoedereerd 8) Glad 9) Glad nog al 10) Logisch 11) Logischerwijs 12) Natuurlijk 13) Onloochenbaar 14) Onontkomelijk 15) Per definitie 16) Uiteraard 17) Vaneigens 18) Vanzelf 19) Voor de hand liggend 20) Wiedes 21) Zeer waarschijnlijk 22) Zeker 23) Zonder twijfel

Op de tafel ligt een telefoon, zonder dat ik het door heb vraagt een vrouwelijke stem of ze me ergens mee kan helpen. Siri, je eigen secretaresse op je mobiel. De toepassing gebruikt slimme trucjes om aanbevelingen te doen en acties uit te voeren. Volgens de fabrikant houdt de toepassing rekening met persoonlijke voorkeuren van de gebruiker en worden de resultaten gepersonaliseerd. De toepassing kan diverse taken uitvoeren zoals het reserveren van een taxi of een tafel in een restaurant. Het gaat allemaal automatisch, ik heb er niet eens om gevraagd. Het woord vanzelfsprekend was en is haar tijd ver voor.

Ik vind het heerlijk als dingen automatisch gaan. De lampen in mijn auto gaan aan als het donker wordt. De navigatie zoekt een snellere route, mijn bril past zich aan tegen zonlicht. Vervelend wordt het als het ineens niet zo gaat als verwacht. Dan wordt het ineens een stuk onzekerder. Mijn zoontje wordt in juli twee, maar loopt nog niet. Het gaat wel de goede kant op, maar toch. En zo zijn er natuurlijk voor iedereen momenten, die je liever anders zou zien gaan. Bijzonder, het zet je wel aan het denken.

Als ik op internet rustig door wat nieuwsberichten scrol, verschijnen allerlei plaatjes van recente vakantiebestemmingen, dat mooie shirt en de aanbieding om over te stappen van kabelbedrijf. Het is zo gewoon geworden, het irriteert me niet eens meer. Een korte tijd had ik een add-blocker, maar dat kwam de werking van een aantal sites niet ten goede, dus doe ik weer lekker mee aan de show. Ik heb besloten me alleen nog druk te maken over de dingen die niet vanzelf gaan ;-).

Haarlemse groet,

Ardo

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s